Afkoppelen regenpijp van rioolnet

Marianne Wiltschut
donderdag 9 juli 2020
De regenpijp (materiaal PVC) van het huis (bouwjaar 1981) was poreus en heb ik moeten laten vervangen.
Aangezien ik nog bewuster met water wil omgaan heb ik bij het plaatsen van de nieuwe regenpijp een tussenstuk in de pijp laten plaatsen. Dit tussenstuk heeft een bladvanger en een overloop. Aan de overloop zit een koppeling waaraan je een stukje tuinslang kunt bevestigen. De tuinslang gaat via een opening in de ton de regenton in. Als de ton vol is kun je via een open/dicht systeem aan de koppeling de watertoevoer naar de regenton afsluiten. Het regenwater gaat dan rechtstreeks via de pijp richting riool. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen tap ik tijdig het regenwater af en vang het om in emmers. Deze emmers hevel ik over naar een losstaande regenton in de tuin. In de nacht zal ik afhankelijk van de hoeveelheid water in de regenton, de watertoevoer tijdelijk kunnen afsluiten.
Het materiaal van de regenpijp is van zink. De levensduur van een zinken regenpijp is 50 tot 70 jaar. Bovendien kan het tot 95% (!) gerecycled worden. Het is dus een circulair bouwproduct.
Let er wel op dat de zinken regenpijp niet in aanraking komt met zand. Hou dus een stukje van de kunststof pijp die de grond ingaat bovengronds wat over. Hierop wordt de zinken regenpijp met behulp van een mof geplaatst. Dit om rotting te voorkomen.
Er zijn subsidiemogelijkheden voor het afkoppelen van regenwater.
Let op! Bij de Gemeente Roermond kun je alleen subsidie aanvragen als de werkzaamheden nog niet zijn uitgevoerd.
Je kunt er alles over lezen op https://www.roermond.nl/waterklaar , ook wat betreft andere mogelijkheden zoals het weghalen van tegels, infiltratiekratten, infiltratievijver, wadi enz.

Wanneer: 09.07.2020, 00:00u
Locatie: Roermond
Kosten: 535 euro inclusief BTWReactie(s)


Dion Nijskens zei op 25-07-2020 om 12:06 uur
Goed bezig Marianne!

Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!