Duurzaam wonen? Kijk eens bij anderen!

Janne Opmeer
donderdag 27 oktober 2022
Hoe houd ik mijn energierekening zo laag mogelijk? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. Op 29 oktober en 5 november kunt u inspiratie opdoen tijdens de tiende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren laten zien welke duurzame stappen zij hebben gezet. Verschillende gemeenten in Midden-Limburg, waaronder Roermond, doen ook mee. Schrijf u in voor een bezoek via www.duurzamehuizenroute.nl.

Tijdens een bezoek aan een duurzaam huis komt u meer te weten over bijvoorbeeld natuurlijke bouwmaterialen, het isoleren van uw zolderdak of de kosten voor het installeren van een warmtepomp. Deelnemers staan klaar om vanuit eigen ervaring te vertellen over hun proces naar een duurzamer huis en alles wat daarbij komt kijken.

“Toen wij ons huis wilden verduurzamen, moest ik veel uitzoeken. Wat ik geleerd heb, geef ik graag door aan de bezoekers”, vertelt één van de enthousiaste deelnemers. Gemeente Roermond doet mee met de Duurzame Huizen Route en stimuleert inwoners om eens binnen te kijken bij een huis in de regio óf om zelf mee te doen en een ander op weg te helpen.
Doe ook mee

Wie al duurzame stappen heeft gezet, kan zijn/haar huis ook aanmelden als voorbeeld. Alle soorten woningen zijn welkom, met grote en kleine maatregelen zoals ledlampen, isolatie, een warmtepomp of balansventilatie. Via de www.duurzamehuizenroute.nl kunt u uw woning aanmelden en doorgeven of u bezoekers wilt ontvangen.

Locatie: Diversen in midden LimburgReactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Kleding maken is een vak, zullen we het gaan herwaarderen?
Dank je wel 2022
Licht-wandeling
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!