- uitnodiging - Hoe vergroenen we samen Roermond, Roerdalen, Midden-Limburg ?

De Omwentelaars
donderdag 16 februari 2023, door Joost Geraets
kom en laat ons weten wat jij belangrijk vindt op dinsdagavond 7 maart

Voor een groenere straat, wijk of meer natuur, ook in vijvers, vennen en beken. Iedereen met hart voor wilde planten, natuurdieren, openbaar groen, waterleven, bomen en borders is van harte welkom ! Dus zowel jij als natuurliefhebber als zij die al met natuur(beheer en/of beleid) bezig zijn.

Wat gaan we doen ? Na een korte inleiding over het beleid van de gemeenten, de provincie Limburg (het Natuurprogramma 2023-2030), het Rijk (de Agenda Natuurinclusief) en de Verenigde naties (de internationale duurzaamheidsdoelen, de SDG's) vertellen enkele mensen hun ervaringen rondom het beïnvloeden van het gemeentelijk beleid dan wel het samen met de gemeente beleid en projecten vorm, inhoud en uitvoering geven.

Hoe doen we dat ? Na de inleiding gaan we aan drie tafels samen bepalen wat ons qua groen, water en natuur aan het hart gaat, wat jij en ik, wat wij belangrijk vinden. Eén groep gaat aan tafel over natuur in de straat en buurt, een tweede groep over natuurinclusief (biodiversiteit in stad en dorp) en een derde groep over robuuste natuur, de natuur in het buitengebied en de natuurgebieden. We doen dit in twee rondes dus je kunt aan twee tafels deelnemen.

19.15 uur inloop
19.30 uur presentatie, delen en tijd voor enkele vragen
19.55 uur ronde 1 - eenieder schrijft één tot drie punten op die hij/zij belangrijk vindt en samen bepalen we daarna de gezamenlijke prioriteiten, een top 10...
20.15 uur pauze
20.30 uur ronde 2 - aan een andere tafel hetzelfde als in ronde 1
20.50 uur terugkoppeling
21.00 uur afronden en tijd om na te praten
21.25 uur naar huis

Resultaat: Wij zullen jouw inbreng samenvatten in een terugblik hier op de website van De Omwentelaars en de lijsten met punten kun je zelf inzetten in het samenwerken met en/of beïnvloeden van de gemeente en/of samen met een organisatie zoals IVN, De Omwentelaars of bijvoorbeeld jouw dorps- of wijkraad. De Groene Transformator faciliteert deze avond.

Ben jij er bij ? Joost Geraets (De Omwentelaars, IVN Roermond e.o.), Ilse Meelberghs (De Omwentelaars en De Groene Transformator) en Marieke van den Ende (IVN Roermond e.o.) heten je van harte welkom !

- aanmelden verplicht i.v.m. ruimte en koffie/thee -

De Omwentelaars
IVN Roermond e.o.
De Groene Transformator

Bij 'De Groene Transformator' op dinsdagavond 7 maart : 19.15 uur inloop, start om 19.30 uur tot 21.25 uur. Ook gezellig !

- afbeelding: Arcadis - Reel bv -

Wanneer: 07.03.2023, 19:30u - 21:25u
Meer informatie: degroenetransformator.nl
Locatie: De Groene Transformator
Kosten: kostenloos


Aanmelden voor dit evenement

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!