Help je ook mee tijdens de landelijke Natuurwerkdag?

De Omwentelaars
zondag 16 oktober 2022, door Janneke Postulart
Op 5 november gaan we samen met werkgroep Driestruik van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg de handen uit de mouwen steken bij natuurgebied de Driestruik. Het is een kleine natuurparel van Staatsbosbeheer. De werkdag zal begeleid worden door enkele deskundige vrijwilligers, die ook vertellen waarom juist dit gebied zo belangrijk is. Omwentelaar Renata Bruinsma staat 5 november voor jullie klaar.

De werkzaamheden zijn gericht om de aanwezige natuurwaarden te behouden en daar waar het kan te vergroten. Dit klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Ook voor (jonge) kinderen is er genoeg te doen. We gaan deze dag magische zandcirkels aanleggen en voor wie dat wilt kunnen er ook zandkastelen gemaakt worden.

Voordat dit kan gebeuren zullen er eerst braam, struikjes en bomen verwijderd moeten worden. Met hulp van enkele mensen kan dit snel gedaan worden. We werken in en rondom de zandkuil. Deze plek is belangrijk voor de zandhagedis en de Blauwvleugel. Deze twee soorten zijn momenteel vanwege het koude weer niet te zien, maar volgend jaar als de lente weer aanbreekt zullen ze zeker weer terugkeren naar deze mooie plek! En daarvoor doen we dit werk, zodat we hun leefomgeving in stand houden.

Op de werkdag is het benodigde gereedschap aanwezig. Dit zal bestaan uit: beugelzaag(en), snoeizaag(en), spades en takkenscharen. Breng je wel zelf werkhandschoenen mee?

Praktisch:
Verzamelpunt: bij de Zinkenpoort op de veldweg
Datum en tijd: 5 november van 10-12 uur werken en om 12.00 uur is er lunch pauze met warme soep en broodjes.
Meenemen: werkhandschoenen en oude kleding
Voor wie: alle leeftijden
Vragen onderhoud of gebied: Wouter Jansen -> wojansen62@gmail.com of 06-14648889

Aanmelden kan via de knop hieronder, dan zorgt werkgroep Driestruik voor voldoende lunch.


Wanneer: 05.11.2022, 10:00u - 13:00u
Locatie: Zinkenpoort op de Veldweg


Aanmelden voor dit evenement

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!