Kledingruil • 1. Wees niet te bescheiden
  Voel je vrij om uit de tas te halen wat je mooi vindt, wees niet te bescheiden. De ervaring leert dat tassen eerder te vol dan te leeg raken.
 • 2. Foto is niet verplicht
  Een foto van de vondst delen in de groep is leuk, maar niet verplicht.
 • 3. Alleen schone kleding
  Belangrijk, ben kritisch: Stop alleen schone, hele en niet verwassen kleding in de tas. Dit is belangrijk om de kledingruil een succes te maken en het succesvol te houden.
 • 4. Vol=vol
  Als de tas te vol is, wacht dan even met kleding toevoegen tot de volgende tas
 • 5. Pak tas netjes in
  Pak de tas netjes in voor de volgende ontvanger. Vouw de kleding op (bijvoorbeeld à la Marie Kondo), maak kleine stapeltjes, zet de tas op zijn zij en stapel het op. Wanneer de bodem vol is, kun je aan de volgende laag beginnen. Krijg je een laag niet vol? Bind het lint/touw/reep stof om het pakket zodat het netjes bij elkaar blijft. Op deze manier blijft het ook voor de volgende een cadeautje is om te ontvangen.
 • 6. 3 dagen
  Geef de tas binnen 3 dagen door aan de volgende in de route (neem even privé contact met elkaar op om een afspraak te maken)
 • 7. Vakantie
  Ben je op vakantie of langer afwezig? Pas je lidstatus aan, zet deze op pauze
 • 8. Één ronde
  Als de tas na één ronde weer bij jou is en je ziet er nog items van jezelf in zitten, haal het er dan uit. Zo maken we plek voor nieuwe items in de tas.
 • 9. PRIVACY
  Privacy: Alle contactgegevens zijn alleen bestemd voor de groep en worden niet gedeeld met derden. Als je de groep verlaat, kun je ervoor kiezen om je gegevens (gedeeltelijk) te verwijderen van je Omwentelaars profiel.
 • 10. Laat je verrassen!
  De ervaring leert dat de inhoud van de tassen erg kan verschillen qua maat en/of stijl. Denk niet na 1 of 2 rondes er zit niets voor mij tussen, wellicht de volgende tas wel. Sta open voor deze nieuwe, duurzame en afwisselende manier om met kleding om te gaan. Laat je verrassen!
 • 11. Whattsapp etiquette
  - De WhatsApp-groep is alleen bedoeld voor updates vanuit de beheerder van de kledingruil, voor het delen van mooie vondsten uit de tassen of een foto van iets tofs wat jij erin doet.
  - In totaal max 3 reacties op bovenstaande. Reacties zijn superleuk, maar van iedereen tumbs up krijgen is te veel ruis. Is er al door anderen gereageerd, maar je wil toch nog een compliment geven? Dat kan altijd via een privé bericht
  - Heb je een vraag? Lees de informatie op de website (spelregels en FAQ). Grote kans dat je vraag hier beantwoord wordt.
  - Is je vraag niet beantwoord of heb je een opmerking? App de vraag dan privé naar groepsbeheerder of stuur een mail naar kledingruil@deomwentelaars.nl

  En het belangrijkste, behandel elkaar met respect en ben lief voor elkaar.
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!