Lekker buiten werken in de natuur voor de zandbijen.

Wouter Jansen
dinsdag 21 februari 2023
Op zondag 12 maart kunnen we weer samen met werkgroep Driestruik gaan werken in het natuurgebied de Driestruik. Het is een kleine natuurparel in de gemeente Roermond. De werkdag zal begeleid worden door Wouter Jansen en staat op deze activiteit voor jullie klaar. Hij zal ook vertellen waarom juist dit gebied zo belangrijk is.

De werkzaamheden zijn gericht om de aanwezige natuurwaarden te behouden. Ook voor gezinnen met (jonge) kinderen is er genoeg te zien en te doen.
We werken langs het fietspad. We gaan deze keer de invasieve Amerikaanse vogelkers verwijderen, zodat er meer bloemen komen op deze plek o.a. Zandblauwtje en Muizenoor. Deze zijn belangrijk voor de zandbijen, die hier ook voorkomen. En daarvoor doen we dit werk, zodat we hun leefomgeving in stand houden.

Op de werkdag is het benodigde gereedschap aanwezig. Dit zal bestaan uit: beugelzaag(en), snoeizaag(en), spades en takkenscharen. Breng wel zelf je werkhandschoenen mee!

We verzamelen ons bij de zinkenpoort , vandaar uit lopen we gezamenlijk naar de werklocatie. Ben telefonisch bereikbaar op 06-14648889.

Wanneer: 12.03.2023, 10:00u - 13:00u
Locatie: Roermond, Keulse Baan, na Huis van Bewaring veldweg ingaan tot aan Zinken poort
Kosten: kostenloos


Aanmelden voor dit evenement

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!