Oktober: maand van de duurzaamheid bij De Groene Transformator

Peggy Kuipers
donderdag 15 september 2022
In de maand oktober organiseert de Groene Transformator een hele maand activiteiten rondom het thema duurzaamheid. Deze maand staan we stil bij de vraag: Wat is duurzaam leven en wat is nou duurzaam ondernemen? Samen met vrijwilligers, inwoners, scholen, organisaties en bedrijven gaan we op zoek naar inspiratie en kennis omtrent het thema duurzaamheid. We zoeken naar inzichten die jou of jouw bedrijf aangezet hebben tot een verandering. Dit kunnen kleine en grote stappen zijn. Praktische oplossingen waarmee we elkaar inspireren om ook aan de slag te gaan.

Wat gaan we doen?

3 oktober: Een inspiratiecirkel
We luiden dan de maand van de Duurzaamheid in, door in kringvorm elkaar te vertellen welk boek, podcast of documentaire je de moeite waard vindt om met de groep te delen.

12 oktober: Impactgesprek De Verborgen Impact
In samenwerking met De Omwentelaars organiseren we een impactgesprek over het boek De Verborgen Impact. Janneke geeft een presentatie over het boek dat haar leven heeft doen omwentelen. Deze avond heb je de mogelijkheid om erachter te komen waar je grootste slagkracht ligt als je wil verduurzamen. En we gaan in gesprek om ervaringen uit te wisselen.

20 oktober: Duurzaamheid en ondernemen/werken
Deze avond staat de volgende vraag centraal: “hoe ziet de toekomstige bedrijfsvoering eruit als duurzaamheid een steeds belangrijkere plek heeft”. Aan de hand van fragmenten uit een podcast gaan we met elkaar in gesprek hoe duurzaamheid binnen jouw bedrijf eruit kan zien. Gespreksleider: Bas van der Zwaan.

29 oktober: Nacht van de Nacht
In samenwerking met Natuur en Milieufederatie Limburg, jongerenplatform De Groene Toekomst en De Omwentelaars organiseren we de Nacht van de Nacht waarin we aandacht vragen voor lichtvervuiling. Schrijfster Puck Füser heeft speciaal voor deze avond een kort verhaal over het donker geschreven en draagt het deze avond voor. Vervolgens maken we een wandeling van ongeveer 5 km.

Verder….
… vindt je in de maand van de Duurzaamheid in samenwerking met Bibliorura een boekentafel vol met inspirerende boeken over Duurzaamheid bij de bieb in de binnenstad.
… hebben we docenten van de middelbare scholen gevraagd om mee te werken aan een opdracht rondom duurzaamheid.
… gaan we op basisscholen tijdens de boekenweek voorlezen uit een Gi-ga-groen boek.

Wil jij meehelpen?

-> Wij zijn op zoek naar boeken voor onze boekenkast. Heb je een boek dat jou heeft geïnspireerd, in beweging heeft gezet, hoop heeft gegeven op een duurzame toekomst? Deel het met ons! Beschrijf kort de reden waarom je het boek aanraadt. Dit mag ook een podcast, tv uitzending of documentaire zijn.

-> Vindt je het leuk om voor te lezen op een basisschool? Geef je dan op als voorlezer via activiteiten@degroenetransformator.nl

-> Ben je docent op een basisschool in Roermond en vindt je het leuk als een van onze vrijwilligers bij jou in de klas komt voorlezen? Laat het ons weten via activiteiten@degroenetransformator.nl


-> Zeg het voort en meld je aan voor een van bovenstaande activiteiten (Zie ook agenda). Tot gauw!
Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!