Omwentelaar
Janneke Postulart
OrganisatiePostul.Art verduurzaamt
Websitepostul.art/
Emailjanneke@postul.art
Telefoon0642714597
Social media
Wie is Janneke

Aangenaam, ik ben Janneke ter Linden-Postulart en gecertificeerd trainster van De Verborgen Impact. Zoals velen probeerde ik al een paar jaar stappen te nemen naar een duurzamer leven. De kennis uit het boek De Verborgen Impact zorgde voor veel meer slagkracht naar een eco-positief leven. Het zorgde voor een omwenteling in mijn leven.

Hoe verklein je zo effectief mogelijk je persoonlijke voetafdruk en wat kun je doen om je omgeving te inspireren? Zoals Babette Porcelijn (auteur van De Verborgen Impact) mij heeft geïnspireerd, zo wil ik anderen weer inspireren om eco-positief aan de slag te gaan. Eco-positief leven is een simpel idee: meer bijdragen dan schaden, binnen de draagkracht van de aarde. Dit bracht mij dan ook op het idee van De Omwentelaars.

Naast het geven van lezingen en workshops over De verborgen impact heb ik sinds 2006 mijn eigen grafisch ontwerpbureau; Postul.Art ontwerpt. Ook daarin zet ik eco-positieve stappen door dit onderwerp onder de aandacht te brengen bij mijn klanten en hen te informeren over duurzame oplossingen.

Ook geef ik lezingen en workshops aan bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te inspireren. Naast lezingen over De Verborgen Impact geef ik aansluitend (naar wens) workshops om de verborgen impact van alle aanwezige deelnemers in beeld te brengen en inzicht te geven waar individueel de grootste slagkracht ligt.

Ik ben een van de kwartiermakers van het duurzaamheidscentrum in Roermond. Met bedrijven, inwoners, scholen en organisaties zijn we op weg om hét duurzame verzamelpunt te worden voor Roermond en omgeving. Meer info vind je hierover op https://roerom.org

Voor RoerOm Energie ben ik bestuurslid en verzorg ik de grafische uitingen. RoerOm Energie zet zich in voor betaalbare, lokale en duurzame energie voor Roermond.

Ook was ik als vrijwilliger betrokken bij het onderwijsteam van stichting Ecopositief .Daar zijn ze bezig met de ontwikkeling en het aanbod van lesmateriaal. ‘Het ImpactProject’ biedt lesmateriaal voor het primair onderwijs waarmee kinderen zo jong mogelijk inzicht krijgen in hoe ze goede duurzame keuzes kunnen maken en zelf mee kunnen helpen aan een toekomstbestendige wereld. Ook voorziet het in de groeiende behoefte van basisscholen aan een structurele aanpak in duurzaamheidsonderwijs.

Expertise

Spreker duurzaamheid (De Verborgen Impact), grafisch ontwerpen

Interesses

Bewustwording hoe je zo effectief mogelijk kunt verduurzamen, dierenrechten

Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!