VPRO Tegenlicht Meet Up Weert: De race om de superbatterij

Judith Evers
dinsdag 22 november 2022
Praat op 8 december mee over de VPRO Tegenlicht uitzending De race om de superbatterij tijdens de Tegenlicht Meet Up in Weert. Tijdens de Meet Up worden er fragmenten uit de aflevering teruggekeken. Daarna kun je meepraten, je mening delen en luisteren naar ideeën van anderen. Ook zijn gastsprekers Cees van Nimwegen, uitvinder van Cesar Energy Storage en Vincent Dekker, journalist en columnist Trouw ‘Vincent wil zon’, te gast. Peter Ramaekers van Weert Energie is een van de initiatiefnemers van de batterij die is aangesloten op het zonnepark in Altweerterheide. Hij schuift aan om meer te vertellen over deze eerste coöperatieve grote batterij van Nederland.

Wil je graag meedenken en je ideeën delen of ben je zelf bezig met duurzame energie en de opslag daarvan? Meld je aan en praat mee.

De race om de superbatterij
Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan. Van het ontwikkelen van snelle batterijen tot het opslaan van warmte in basalt en zout. De ontwikkeling van duurzame energieopwekking gaat snel, maar één van de grootste uitdagingen van de energietransitie is opslag. Dat is noodzakelijk om pieken en dalen in de opwekking van zon- en windenergie het hoofd te bieden.

VPRO Tegenlicht Meet Up Weert
De Tegenlicht Meet Up in Weert wordt georganiseerd door Bibliocenter en Theater De Huiskamer. Er worden actuele onderwerpen behandeld, die eerder zijn uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. Iedere Meet Up zijn er lokale sprekers aanwezig. Voorafgaand aan elke spreker wordt er een kort fragment uit een eerdere Tegenlicht uitzending vertoond. VPRO Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. In Theater De Huiskamer praten we deze keer over opslagmogelijkheden en wat dat voor jou en jouw omgeving betekent.

Praktische informatie
De Tegenlicht Meet Up vindt plaats in Theater De Huiskamer en is gratis bij te wonen. De Meet Up begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op: www.bibliocenter.nl/tegenlicht


Wanneer: 08.12.2022, 19:30u - 21:30u
Meer informatie: www.bibliocenter.nl
Locatie: Theater De Huiskamer, Wilhelminasingel 10B, 6001 GV Weert
Kosten: gratis
Aanmelden: Kom je ook? Meld je aanReactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!